Per avançar en un ecosocialisme feminista

La Conferència Nacional d’Esquerra Verda, celebrada el 19 de novembre a la seu de Comissions Obreres Catalunya a Barcelona, ha comptat amb una representació i participació activa de Dones d’Esquerra Verda (DEV) per avançar en un ecosocialisme feminista.

La coordinadora de DEV, Elisa Corral, ha format part de la mesa de la Conferència i les comissions de treball, on s’han debatut les esmenes de la ponència política; han estat co-presidides per integrants de la permanent de l’entitat feminista.

Amb el títol Catalunya 2040: Ecosocialisme actiu per a la neutralitat climàtica, Esquerra Verda ha posat les bases de l’aportació política per a un avenç dels postulats ecologistes d’esquerres i feministes a Catalunya. En la ponència podem llegir:

“L’escalfament global es dona en un món desigual i injust i, per tant, el procés de transició climàtica té un component social inalienable que ha de posar les persones en el centre de les solucions amb perspectiva de gènere i de classe: no hi ha justícia climàtica possible sense justícia social… Una transició cap a la neutralitat climàtica no només ha de donar resposta als reptes tècnics de transformació dels sectors més contaminants, sinó que s’ha de desenvolupar i s’ha d’entendre en tant que oportunitat per reduir les desigualtats socials i econòmiques, i millorar les condicions materials de vida de la gent”.

Cloenda de la Conferència Nacional d’Esquerra Verda

El treball col·lectiu ha portat a l’aprovació per unanimitat del document, que s’ha enriquit en el procés de debat territorial previ i en el decurs de la Conferència Nacional.